Festival Jurt 2016

06.08.2016

Festival jurt

O hlíně - o zemi -o nás

Pozvánka na 4. ročník  FESTIVALU JURT – O hlíně – o zemi – o nás

 

Krásná jurta z.s., Podralský nadační fond ZOD, Ekocentrum Brniště, Naturschutzcentrum „Oberlausitzer Bergland“ e.V. a obec Brniště srdečně zvou rodiny s dětmi, přírodní duše, příznivce přírodního stavitelství i způsobu života a širokou veřejnost na 4.ročník FESTIVALU JURT –   O hlíně – o zemi – o nás v sobotu dne 6.8.2016 od 10 hodin v areálu Zátiší v Brništi.

 

Symbolem festivalu jsou jurty, jako mobilní, ekologické a rychle přemístitelné stavby šetrné k přírodě. Festivalovou louku ozdobí 15 jurt, ve kterých najdete různé dílny, výstavy, fotografie, workshopy, muziku, poradenství v různých oblastech, ochutnávky, rukodělné výrobky a další překvapení. Vřele doporučujeme seznámení s jejími obyvateli. Možnost je i pronájem a přespání v jurtě pro celé rodiny. Vedle jurtové vesničky je jako tradičně velké tržiště řemesel a nabídka různého občerstvění a dílen…

 

Cílem festivalu Jurt-  O hlíně – o zemi – o nás je umožnit setkání lidí, výměnu poznatků a předání dobrých praktických zkušeností, propojení neziskových organizací, které se zabývají environmentálním vzděláváním a praktickou ochranou přírody na obou stranách státní hranice. Letošní ročník je věnovaný hlíně, zemi, Zemi a nám všem.

 

Zahájení festivalu je v deset hodin, čeká nás bohatý celodenní program vhodný pro všechny věkové kategorie a prostředí přátelské celé rodině. Vstup je symbolický 100,-Kč pro dospělé a děti zdarma.  Festival nabídne i letos program na hlavním pódiu, tematické  přednášky ve velkém stanu, workshopy a dílny pro děti, zajímavý program v jednotlivých jurtách, výstavu a prohlídky Ekocentra, živá zvířátka a  tržiště tradičních řemesel a regionálních výrobků. Na hlavním pódiu se můžete těšit na zpívání, tance a divadla pro děti.  Program zakončí koncert  kapely ExT band od  20.00h

Občerstvit se budete moci živou stravou, čerstvými šťávami a dobrotami, zlatavým mokem  regionálního pivovaru, specialitami na grilu, voňavými čajíky či si pochutnat ve výborné vegetariánské jídelně Shambala.

Čeká nás hravý, zábavný, tvořivý a poučný víkend v krásné přírodě, nenechte si ujít!

 

Program akce naleznete ZDE